In Time

Програми / In Time

In time „Както ритъмът е основен за музиката, ритъмът е от съществено значение за живота.”

Мозъкът е музикален!

Неврологията е доказала чрез функционално образно изследване на мозъка, че музиката ангажира повече области от която и да е друга дейност и ритъма е най-важният, основен аспект на музиката. Здравето на вашия мозък и връзката мозък-тяло зависят от ритъма.

Деца, тийнейджъри и възрастни могат да слушат ритъм-базираната музика на Ин Тайм (InTime), която спомага за стимулиране на осъзнаването за ритъм, концентрация, времевия усет и намалява стреса, снабдява мозъка с най-високо качество стимулация от която той се нуждае за оптимално функциониране.

Ин Тайм е персонализирана звукова програма за слухов тренинг, която включва и разлчни ежедневни забавни движения, в които се използва тялото, специален барабан и гласът ви. Всичко това е с цел да ви помага да поддържате ритъм, и да се движите в такт с ежедневието.

Създаден от експерти, Ин Тайм е органична компилация от авторски композиции, на базата на смес от световната музика с разнообразни перкусии, струнни и духови инструменти, които акцентират силата на ритъма и звукови честоти. Ин Тайм е разработван в продължение на повече от 5 години от мултидисциплинарен екип, който стои и зад създаването на The Listening Program®. Сред създателите на програмата са: ерготерапевтът Шийла Алън, композиторът и музикант Начо Аримани, и създателят, основател и главен изпълнителен директор на Advanced Brain Technologies, Алекс Доман.

Ин Тайм включва музика от различни краища на света и е изцяло композирана и изпълнявана от Начо Аримани, който смесва ритми и различни инструменти по невероятен начин: стари и нови, от различни култури и региони по целия свят. Отличителният звук на Ин Тайм се постига чрез майсторски акцентирани оркестрирани ударни ритми и определени звукови честоти следвайки зоните на Томатис. Те играят ролята на основа за богата мелодична и хармонична структура. Записите са направени в High Definition звук в рамките на специална акустична среда, за да се улови звука и духа на над 100 инструменти; включително мембранни барабани от Западна Африка и Близкия изток, глинени барабани от Нигерия, Южна Индия и Южна Америка, инструменти от Колумбия и Бразилия, Мали, Перу, виетнамски дървени жаби, тибетски купи, индийски камбани, и мексикански свирки, заедно с чинели, гонгове, китара, чаранго, арфа, пиано, орган, перкусии, глас, и много повече. Всички заедно създават красивата, мощна и ефективна музиката на Ин Тайм.

Ин Тайм ви осигурява прогресивно ритъм-базирано обучение в четири честотни зони, стимулирайки различни области на мозъка и свързаните с тях функции по време на вашия график за слушане. Графикът е съобразен изцяло с вашите нужди. Акцентът на обучението е добре балансиран, което прави Ин Тайм подходящ за хора от всички възрасти, подкрепяйки социалните и емоционални функция и умения, слуховата преработка, комуникацията, екзекутивните функции, творческите дейности, моторната координация, реакциите към стрес, самоосъзнаването, музикалността, и др.

Може да се консултирате за системата за слушане Ин Тайм с обучен специалист. Системата се предоставя инсталирана на iPod Nano с високо-качествени слушалки, или мулти-сензорната аудио система Waves™ с костно провеждане на звука. Всяка система Ин Тайм включва специализиран барабан и палки Ин Тайм използвани като терапевтични средства за дейностите съпътстващи програмата. Барабана към програмата е настроен на ниска честота 99Hz, която резонира с тялото и подпомага телесното осъзнаване и функции, редуцира стреса и е особено подходяща терапевтична практика при деца с аутистичен спектър, хиперактивност и обучителни затруднения.

Информацията е предоставена от Advanced Brain Technologies и е със запазени авторски права. Материалът е предоставен с любезното съдействие на международния представител на ABT за България-– Олга Георгиева , Център Логос АБВ.